Sabunlar ne işe yarar
Ya uzaktan görünce hoşumuza gider veya marka takip ederek alacağımız sa- bunu buluruz. Çoğu zaman da birileri tavsiye eder: Aman şu sabun çok güzelmiş. Arkada- şım kullanmış, sen de al […]
» Read moreYa uzaktan görünce hoşumuza gider veya marka takip ederek alacağımız sa- bunu buluruz. Çoğu zaman da birileri tavsiye eder: Aman şu sabun çok güzelmiş. Arkada- şım kullanmış, sen de al […]
» Read moreAfyonkarahisar’ın bir güzel ilçesidir Şuhut. Hamza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çatısı altında ise güzel insanlar toplanmış. Öğrencisi, öğretmeni, yöneticisiyle yüzlerinde bambaşka bir pırıltı, güzel bir aydınlık var şimdi.
» Read more“Söz Sözü Açar”ı bilirsiniz. Çünkü hem TGRT FM radyo her yerde, hatta dağ yollarında bile çeker hem de program çok takip edilir çünkü özel ve renkli konuklar getirir. Muammer Erkul […]
» Read moreİsabet Eğitim Kurumlarının Dudullu şubesine gittik. Fakat binanın girişinde çok hoş bir sürpriz bekliyordu bizi. Geçtiğimiz yaz, gezilerimize katılmış olan Rüveyda Zorlu da bu dershaneye gidiyormuş.
» Read moreUşak Üniversitesinden misafirlerimiz vardı. İlker Dere, Filiz Boy ve Nazike Çark İstanbul’a gelip bir dizi kültür, sanat, edebiyat etkinliğine katıldı, görüşmeler yaptı ve tarihi mekânları gezdiler.
» Read moreDîvanyolu Dergisi’nde, “Osmanlı’da Çocuk Olmak” isimli bölümü hazırlayan Ercümend Yavuz Korkmaz, bildiğiniz üzere en genç yazarımız.
» Read moreİçinde odun kömür değil de, sanki başka bi’şeyler yanardı o zamanlar sobaların, değil mi?.. Hani sanki sobalar; konuşurdu bizimle, söyleşirdi…
» Read moreEn korkulan hastalık… Saklanan kimselerin bilinmesi istenmeyen, hatta utanılan Şizofreni… Zarar görme tedirginlikleri hemen akla geliveriyor… Yaşanan cinayetlerde özellikle yakın çevre ve aile facialarında en çok suçlanan ve yargılanan hastalık Şizofreni… […]
» Read more“Uhud’a gece yarısından sonra git” diye tembih etmişlerdi. Ve gece yarısı Uhud’dayım… Başta Hazreti Hamza olmak üzere yüzlerce Sahabe’nin medfun bulunduğu, duvarla çevrili alana doğru yaklaşıyorum. Misk kokusu ortalığı kaplıyor. […]
» Read moreYer Medine-i Münevvere… Medine “şehir” demek, münevver şehir yani. Hepimizin malûmu olduğu üzere, münevverliği; Kâinatın Efendisi, Allah-ü Teâlâ’nın Habibi, Resul-i Kibriya aleyhisselam efendimizin şehri, olmasından ileri geliyor.
» Read moreO dağlar ki sevgidaşımız… Kâinatın Efendisi, Okçular Tepesi’ne 50 okçu yerleştirdiler ve onlara sıkı tenbihatta bulundular. Netice her ne olursa olsun, yerlerinizden asla ayrılmayacaksınız!..
» Read moreMekke’deki son gecemiz. Sabah erkenden Medine’ye gideceğiz. İçimizde bir hüzün… Sabah namazının ardından otobüs kapıda. Valizler yerleştiriliyor, hareket vakti gelip çatıyor.
» Read moreTarih dersi, ortaokul yıllarımda hiç haz alamadığım derslerden biri idi. Nedense bir türlü sevemedim. Orayı almışız, burayı almışız. Batılılar ise onu bulmuşlar, bunu bulmuşlar.
» Read moreÇok güzeldir yorgunluk çayları… Demliğe iki kaşık çayı koymak, suyu kaynadığında usul usul demlemek, on on beş dakika sonra da yine usul usul dökmek ince belli bardağa…
» Read moreKitle iletişim araçları başdöndürücü bir hızla ilerleyip muazzam mesafeler kaydederken, kişiler arası haberleşmede ise tersine bir durum yaşanıyor.
» Read moreElimde, tepesinde düzensiz iş görmekten gittikçe yamuklaşmış bir silgiyi barındıran kara bir kalem var. Fakat bu bir tükenmez kalem.
» Read more– Sayın Huriye Saraç, bildiğimiz ve bilmediğimiz Huriye Saraç’tan bahsedebilir misiniz? – 1933’te Afyon-Emirdağ Arslanlı köyünde (Koyun Ağılı) doğdum. Yedi kardeşin üçüncüsüydüm.
» Read moreKöy Enstitüleri, memlekete ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 1940 tarihinde açılmış okullardır. Tamamen Türkiye’ye özgüdür.
» Read moreTamı tamına on yaşındayım. 1949’a hiç de iyi girmedik. Dizler boyu kar yağdı. Damlardaki karları kürüye kürüye yorgun düşüyorduk. Üşüyorduk… Kasabamız; yarı aç yarı tokluğunda verem illetinden yine canlar yitirdi. […]
» Read moreHücre, insan, su, dünya, feza, bitkiler ve hayvanlar gibi; maddenin yapısı da bir deryadır. Bir engin bilim denizinin derinliğine indikçe
» Read moreÜretimin iki ayağı vardır: Gelen ve giden. Ekonomi tıpkı bir havuza benzer. Havuzun belli bir su kapasitesi olduğu gibi ekonominin de üretim ve tüketim hazneleri vardır.
» Read moreAteşten sözcüklerim dudağını yakacak Ellerinden düşerken mektubum dizlerine
» Read moreSual: Gençlerin mi, yoksa yaşlıların mı ibadeti daha makbuldür? CEVAP: İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
» Read moreDevrinin kutbu olur Ebül Hasan-ı Harkani hazretleri, büyük velilerden olup Harkan’da dünyaya geldi. Uzun boylu, heybetliydi. Gözleri iri, yüzü nurluydu.
» Read moreEzildim taş kesilen bir yürek çukurunda, Ben ki suyu çekilmiş kuyularda saklıyım. Suçluyum, cüretkârım, bir o kadar haklıyım; Sükûtum lisânımdır, kimlerin umurunda! Ezildim taş kesilen bir yürek çukurunda.
» Read morePazarlamanın bir gözü pazara, bir gözü de medyaya bakar. Zira, her türlüsüyle medya, kendisi de bir “pazar” olarak, başka pazarları şekillendiren,
» Read moreAfrika’da doktor olmak zor bir iş… Bırakın doktor olmayı insan olmak zor bir şey. Çünkü yaşanması zor bir bölge; iklim farklı,
» Read moreAyrıldığı okulunda ardında kalan altı yüz çift yaşlı göz… Ve daha pek çok şey… Kandilli’nin eski, Beylerbeyi’nin yeni müdürü Dr. Abdurrahman Memiş ile sıcacık, samimi ve hüzünlü bir sohbet yaptık. […]
» Read moreBir sabah Cağaloğlu’nda büromuzda otururken yurtdışından bir mektup getirdiler. Merkeze gelmiş, oradan da bize göndermişler.
» Read moreYeryüzü karanlık, gökyüzü sıcak, Bilinmezi ak sinemde saklarım. Mecnun aranırken çölde kaç bucak, Serabı gizleyen ak şakaklarım.
» Read moreKalbimde hüzün rüzgârı, ellerimde ateşin hârı… Yüreğim hicranın kollarında, ömrüm vuslata koşuyor firâkın yollarında.
» Read moreMedreseler, zannedildiği gibi sadece üniversite tahsili veren mektepler değillerdir. Sıbyan Mektebi; anaokulu-ilkokul karışımı iken, medreseler üç kısımdır. Bunlardan birincisi, bugünkü orta mektep (ortaokul) seviyesinde, ikincisi lise seviyesinde maarif (eğitim öğretim […]
» Read moreTabağa dökülmüş son bir kaç susamı parmağımın ucuyla toplayıp ağzıma götürdüm; bu, kahvaltımın bittiği anlamına geliyordu.
» Read moreMutlu olmak için mutlu oluyorsun ve kaybediyorsun… Mutluluk galiba yanlış anlaşılıyor, ne dersin? Bu durumun doğrusu var mıdır? Ya da nasıl doğru anlaşılır? Analizlere, istatistiklere bakıldığında dönem dönem gayet mutluyuz… […]
» Read moreİnsanların birbirlerinin hayatlarına zarar vermeden bir şeyler yapmaya ne kadar hakkı varsa, birbirlerini eleştirmeye de aynı oranda hakları var mıdır?
» Read moreİçlerinde en sevdiğim oydu, Aslıhan… O bile bana karşıydı demek. Şahitlik edecekti diğerleri gibi. Üç maktul ve iki katil… Hepsi yan yana dizilmişlerdi.
» Read moreBiz çiftçilerden çoğumuz, farkına varsak da varmasak da; “sığırcık” denen şirin ve minik göçmen kuşlar, çok vefalı dostlarımızdır. Nasıl mı çiftçi dostudur bu göçmen kuşlar?
» Read moreKelimelerimi ve sana anlattıklarımı unut. Yorgun düşmüş say duygularımı, bitik, ne olduğunu anlamadan bir sevdaya düşmüş say…
» Read moreİsmail Danış Ben bir gün, Uçak Mühendisi olacağım. Neden mi uçak mühendisliği? Cevap basit: “Böyle istiyorum”.
» Read moreÖncelikle belirtmeliyiz ki bu bir niyet okuma yazısıdır. Ancak niyetimizin halisane olduğunu belirtmek için “niyet okuma” ibaresine bir açıklık getirmekte fayda mülahaza ediyoruz.
» Read moreTren kalktı! .. İstasyon booş, vakit; gece yarısı… Ben, “seni” kaçırmışım! .. ….. İçi bensiz trenlerin yolunda mı gözlerin? ..
» Read more